Laat uw klachten verhelpen met dry needling therapie. Bij deze unieke behandelmethode prikt de fysiotherapeut uw pijnlijke spier aan met een speciale techniek, waarna de spier langdurig ontspant. Na de behandeling functioneert uw spier weer beter, wat uiteindelijk resulteert in herstel. Maak een afspraak bij M. de Groot Fysiotherapie in Aalsmeer en profiteer van:

 • Unieke behandelmethode met snel resultaat
 • Behandeling afgestemd op uw klachten en persoonlijke doelen
 • Deskundige en ervaren fysiotherapeut
 • Binnen 2 dagen een afspraak

Benieuwd of dry needling de oplossing is voor uw klachten? Maak direct een afspraak of neem voor meer informatie gerust contact met ons op. We staan u graag te woord.

"Na een verkeerde slaaphouding had ik erg last van mijn nek. Gelukkig kon ik direct terecht bij M. de Groot Fysio in Aalsmeer. Met een naaldje behandelde de fysiotherapeut mijn nek. Ik was gelukkig snel weer van mijn klachten af. Bedankt voor de snelle en goede service!” Johanna uit Aalsmeer"

Wat is dry needling?

Dry needling is een fysiotherapiebehandeling gericht op het snel deactiveren van pijnlijke triggerpoints. Door middel van een speciale techniek prikt de fysiotherapeut de triggerpoint in de spieren aan. Het aanprikken hiervan geeft als effect een Local Twitch Respons (LTR). Dit is een lokale spierreactie of schok in de spier, direct gevolgd door een ontspanning. Het opwekken van een LTR (spierreactie) is dan ook het doel van de behandeling. Op deze manier doorbreken we de vicieuze cirkel van spanning en pijn als reflex. Een pijnlijke beperking in de spier heffen we zo direct op, waarna de spier zijn normale functie weer aan kan. Zowel in rek als in kracht. Dry needling is dan ook een zeer waardevolle aanvulling in de fysiotherapie.

Wanneer is dry needling geschikt?

Een triggerpoint is een knoop in een spier die pijn veroorzaakt. Met dry needling heffen we deze pijn op. Triggerpoints kunnen zich uiten in:

 • Pijn en stijfheid in een spier en de omliggende plek
 • Beperking in beweging in bijbehorende gewrichten
 • Verminderde kracht in de spieren
 • Pijnontwijkend gedrag: anders bewegen dan normaal
 • Tintelingen in armen en benen
 • Hoofdpijn
 • Duizeligheid

Wanneer een van bovenstaande symptomen u herkenbaar voorkomt, kan dry needling een goede oplossing zijn. De fysiotherapeut gaat tijdens de behandeling op zoek naar de zogeheten triggerpoints om uw klachten te achterhalen. Maak een afspraak voor het verhelpen van uw klachten.

Het ontstaan van triggerpoints

Triggerpoints ontstaan op verschillende manieren. Bekijk onderstaand een aantal veelvoorkomende oorzaken van triggerpoints:

 • Acuut: verkeerde beweging, val of ongeluk
 • Chronisch: langdurige verkeerde houding
 • Langdurige overbelasting
 • Sportblessures
 • Beschadiging van weefsel: bij bijvoorbeeld een hernia of meniscus-letsel
 • Langdurig niet bewegen: door bijvoorbeeld gips
 • Psychologische factoren: stress en depressie
 • Voetafwijkingen
 • Verschil in beenlengte
 • Slaaptekort
 • Te strakke kleding
 • Verkeerd dragen van een zware rugzak

Kosten en vergoeding dry needling

Dry needling is onderdeel van reguliere fysiotherapie. Dit betekent dat wanneer u een aanvullende verzekering heeft, de zorgverzekeraar de behandeling meestal vergoedt. Raadpleeg uw polis of neem contact op met uw zorgverzekeraar voor de exacte voorwaarden. Voor dry needling heeft u geen verwijsbrief van uw huisarts nodig. Lees meer over de kosten en vergoedingen van fysiotherapie.

"Ik had vaak last van hoofdpijn met uitstralende pijn naar mijn nek. Een collega attendeerde mij op dry needling. Ik ben heel enthousiast over de behandeling! Dagelijkse hoofdpijn is tegenwoordig verleden tijd!"

Veelgestelde vragen over dry needling

Is dry needling hetzelfde als acupunctuur?

Er is wel degelijk een verschil tussen dry needling en acupunctuur. Bij acupunctuur zetten we meerdere naalden oppervlakkig in het lichaam. Deze naalden laten we enige tijd zitten. Bij dry needling gebruiken we vaak maar één naald om de spier kortdurend te prikkelen. Dry needling is gericht op triggerpoints en is dus geen energiebehandeling zoals acupunctuur

Is dry needling pijnlijk?

Van het inbrengen van het naaldje voelt u bijna niets. Wanneer we de triggerpoint aanprikken, spant uw spier zich kort aan. Dit veroorzaakt een gevoel van kramp. Vervolgens ontspant de spier zich weer, waarna u direct gemakkelijker beweegt. Het behandelde gedeelte kan na de behandeling wat vermoeid of stijf aanvoelen. Dit duurt hooguit twee dagen.

Hoeveel dry needling behandelingen heb ik nodig?

Op basis van uw klachten en wensen schatten we het aantal benodigde behandelingen in. In sommige gevallen zijn uw klachten na slechts één behandeling verdwenen. Dit gaat vaak om ongecompliceerde klachten die nog niet lang aanwezig zijn. Wanneer u al een lange tijd klachten ervaart, zijn er meerdere behandelingennodig. Tijdens de eerste behandeling stelt de fysiotherapeut een behandelplan op maat voor u op.

Afspraak maken voor dry needling in Aalsmeer

Maak een afspraak bij M. de Groot Fysio voor het verhelpen van uw pijnklachten met behulp van dry needling. Bel naar 06 2228 4097 of vul onderstaand contactformulier in. We nemen binnen twee dagen contact met u op voor het plannen van een afspraak.

Powered by BreezingForms

Adresgegevens

M. de Groot Fysio

Molenvlietweg 18a

1432 GW Aalsmeer

06 2228 4097

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maandag:
Dinsdag:
Woensdag:
Donderdag:
Vrijdag:
Zaterdag:
Zondag:

9.00-21.00 uur
9.00-18.00 uur
Gesloten
9.00-15.00 uur
9.00-15.00 uur
Gesloten
Gesloten

Wanneer u lichamelijk niet in staat bent om naar de fysiotherapiepraktijk te komen, verzorgen we fysiotherapie aan huis in Aalsmeer en omgeving. We onderzoeken uw klachten en stellen een behandelplan op maat op.

 • Persoonlijke en deskundige fysiotherapie aan huis
 • Behandelplan gericht op uw klachten en doelen
 • Binnen 2 dagen een afspraak
 • Veelal vergoed door uw zorgverzekeraar

Benieuwd naar de mogelijkheden voor fysiotherapie bij u thuis in Aalsmeer? Maak direct een afspraak of neem voor meer informatie telefonisch contact met ons op. We helpen u graag.

Wanneer fysiotherapie aan huis?

Een fysiotherapiebehandeling aan huis is gericht op het verminderen van pijnklachten en het optimaliseren van uw zelfstandig functioneren. Indien mogelijk werken we er naartoe om de behandelingen voort te zetten in onze praktijk in Aalsmeer. Er zijn diverse situaties waarin het nodig kan zijn om de fysiotherapeut bij u thuis te laten komen:

 • Na een operatie (knie, heup, schouder, rug)
 • Bij een acute hernia
 • Bij longklachten
 • Bij hartklachten
 • Bij bepaalde spierziekten
 • Bij artrose
 • Na een beroerte
 • Bij dementie
 • Bij andere klachten waardoor u slecht ter been bent

Kosten en vergoeding thuisbehandeling

Indien u een aanvullende verzekering heeft, wordt fysiotherapie aan huis vaak vergoed. Bij sommige zorgverzekeraars heeft u hiervoor wel een verwijzing van uw huisarts nodig. Controleer bij uw verzekeraar wat voor u van toepassing is, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. De kosten voor een behandeling aan huis bedragen bij M. de Groot Fysio € 44,90 per afspraak. Lees meer over de kosten en vergoedingen.

Voordelen van een thuisfysio

Naast dat een behandeling door de fysiotherapeut aan huis heel praktisch is, komt het vaak ook de behandeling ten goede. Zo zien we uw bijdrage tot herstel door middel van oefeningen als een belangrijk onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling. Thuisoefeningen versnellen het genezingsproces namelijk aanzienlijk. Wanneer de fysiotherapeut bij u aan huis komt, heeft zij gelijk inzicht in de omgeving waar u de oefeningen de komende tijd gaat uitvoeren. Gezamenlijk proberen we de oefeningen dan alvast uit op de plek waar het straks ook echt moet gebeuren. Daarnaast is het mogelijk dat we de daadwerkelijke oorzaak van uw probleem thuis achterhalen. Denk hierbij aan een verkeerde zithouding op uw bank, een verkeerde buiging over het aanrecht of een versleten matras.

"Na een knieoperatie kon ik even helemaal niks meer. Ik was zo afhankelijk van iedereen om ergens te komen. Gelukkig kwam de fysiotherapeut gewoon bij mij aan huis in Aalsmeer. Mijn herstel verliep soepel dankzij de prettige behandelingen. Heel erg bedankt!"

Afspraak maken voor fysiotherapie aan huis in Aalsmeer

Wilt u uw pijnklachten laten behandelen met fysiotherapie aan huis? Neem contact op met M. de Groot Fysio door te bellen naar 06 2228 4097. Ook kunt u ons contactformulier invullen. We nemen dan binnen twee dagen contact met u op voor het plannen van een afspraak.

[No form id or name provided!]

Met reguliere fysiotherapie verhelpen we lichamelijke klachten die u ervaart tijdens bewegingen die u maakt in het dagelijks leven. Denk hierbij aan rugklachten, een stijve nek of pijn aan de knie of schouder. Maar ook bijvoorbeeld hoofdpijn, wat veroorzaakt kan worden door spanning in de rug en nek.

Ons doel met reguliere fysiotherapie is om u zo snel en zo goed mogelijk klachtenvrij te krijgen. Of het nu gaat om langdurige pijnklachten of acute pijn. M. de Groot Fysio in Aalsmeer behandelt u binnen twee dagen en geeft gericht advies voor het verminderen en voorkomen van de klachten. Bij acute klachten kunt u vaak nog dezelfde dag langskomen. Maak een afspraak:

Bel 06 2228 4097Afspraak maken

Eerste consult

In het eerste consult onderzoeken we in onze fysiopraktijk samen wat uw klachten zijn en hoe deze worden veroorzaakt. Het kan namelijk best dat de plek waar u pijn heeft, niet de plaats is waar de pijn oorspronkelijk vandaan komt. Naar aanleiding van de uitkomsten stellen wij een behandelplan op maat voor u op, passend bij uw persoonlijke doelen. Zo weet u wat u kunt verwachten en hoelang het behandelproces duurt. Tijdens het eerste consult zal ook direct met de behandeling worden gestart.

Bijdrage van herstel

Om uw klachten zo snel en zo goed mogelijk te verhelpen adviseren, begeleiden en behandelen wij u persoonlijk. Wij geven u adviezen en vragen u thuis oefeningen te doen om zo het herstel te bevorderen en versnellen.

“Toen ik een aantal weken hoofdpijn had, adviseerde iemand mij om naar Marcella te gaan. De volgende dag kon ik al terecht. Zij ontdekte dat mijn hoofdpijn uit de spanning in mijn nek kwam. Ze heeft die plek behandeld en oefeningen voor thuis meegegeven. Ik voelde me snel weer een stuk beter!” – Petra Klijssen

Kosten en vergoedingen

Fysiotherapiebehandelingen worden vanuit een aanvullende verzekering vaak vergoed. Vanuit de basisverzekering wordt fysiotherapie alleen vergoed wanneer er sprake is van een chronische aandoening. Deze vergoeding geldt vanaf de 21e behandeling. M. de Groot Fysio heeft overeenkomsten met alle zorgverzekeraars. Hoeveel behandelingen de verzekeraar vergoedt verschilt per verzekering. Uw fysiotherapeut bekijkt bij het eerste consult op hoeveel behandelingen u vanuit uw verzekering recht heeft. Bekijk alvast de kosten voor reguliere fysiotherapie.

Locatie fysiotherapie Aalsmeer

Uw reguliere fysiotherapie afspraken vinden plaats in de Basic Fit in Aalsmeer.

Afspraak maken

Wilt u zo snel mogelijk van uw pijnklachten af of wilt u meer informatie over de behandelingen? Maak een afspraak of neem contact op via 06 2228 4097 of door het contactformulier in te vullen. U heeft geen verwijzing nodig om een afspraak te maken.

Bel 06 2228 4097Afspraak maken

Overige behandelingen

Naast reguliere fysiotherapie biedt M. de Groot Fysio specifieke fysiotherapiebehandelingen aan, zoals arbeidsfysiotherapie, sportfysiotherapie, dry needling en revalidatie. In overleg met u bepalen we de aard van de fysiotherapie.

Met sportfysiotherapie helpen we (top)sporters in Aalsmeer en omgeving bij het snel en verantwoord herstellen van blessures en het voorkomen van klachten in de toekomst. We behandelen klachten direct en geven voorlichting en advies ter preventie. Zo zorgen we dat u snel weer kunt sporten en helpen we u bij het verbeteren van sportprestaties.

Bel 06 2228 4097Afspraak maken

Blessures bij sporters

Blessures zijn voor iedereen vervelend, maar voor u als sporter heeft een blessure direct een negatief effect op de sportprestaties. Door een blessure kunt u sommige bewegingen minder goed of zelfs helemaal niet uitvoeren. Daarnaast kan te lang doorlopen met een blessure ervoor zorgen dat de klachten verergeren en minder goed te behandelen zijn. Bij M. de Groot Fysio begrijpen we dit en behandelen we u daarom snel en gericht, zodat u zo kort mogelijk uit de running bent.

Behandeling van blessures

Onze sportfysio behandelt de blessure in een aantal behandelingen, waardoor u zo snel mogelijk weer pijnvrij kunt sporten op het niveau dat u gewend bent. Hoeveel behandelingen er nodig zijn is afhankelijk van de ernst van de blessure en hoe snel uw lichaam herstelt. We geven tijdens de eerste afspraak een indicatie van het aantal benodigde behandelingen. Tijdens de behandelingen houden we rekening met de specifieke spiergroepen die u tijdens uw sport belast.

Preventie

Om blessures in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen behandelt onze fysiotherapeut blessuregevoelige gewrichten, zoals de knie, enkel en schouder. We geven persoonlijk advies om bepaalde spieren extra te trainen of geven oefeningen mee die de kans op blessures verkleinen.

“Door mijn enkelblessure kwam een belangrijke tenniswedstrijd voor mij in gevaar. Marcella begreep goed hoe belangrijk snel herstel voor mij was en heeft er alles aan gedaan om mij op tijd weer de baan op te krijgen!” – L. Akkermans uit Aalsmeer

Kosten en vergoeding sportfysiotherapie

De behandelingen bij de sportfysiotherapeut worden voor volwassenen vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Voor kinderen tot 18 jaar worden de kosten voor sportfysiotherapie grotendeels vanuit de basisverzekering vergoed. Hoeveel behandelingen er worden vergoed verschilt per verzekering. Bij de eerste afspraak kijkt de fysio samen met u naar het aantal behandelingen dat u vergoed krijgt.

Locatie fysiotherapie Aalsmeer

Sportfysiotherapeut M. de Groot is gevestigd in de Basic Fit in Aalsmeer (Molenvliet 18a). Hier vinden de afspraken plaats.

Afspraak maken bij de sportfysio

Bent u een sporter met een blessure of wilt u advies over blessurevrij sporten? Maak een afspraak bij sportfysiotherapeut M. de Groot. Een verwijzing is hiervoor niet nodig. U kunt ook op maandag om 19.00 uur op het gratis inloopspreekuur langskomen.

Bel 06 2228 4097Afspraak maken

Overige behandelingen

Naast sportfysiotherapie kunt u bij M. de Groot Fysio onder andere terecht voor reguliere fysiotherapie, arbeidsfysiotherapie, dry needling en revalidatie. Neem contact op om uw klachten te bespreken en de fysiotherapeut kijkt samen met u welke behandeling voor u het meest geschikt is.

Wat doet de fysiotherapeut?

Wordt u in het dagelijks leven belemmerd bij bewegen door pijn, mobiliteitsverlies, krachtsverlies, afgenomen conditie of stabiliteitsverlies? Een fysiotherapeut is deskundig op het gebied van bewegen. Wanneer u voor het eerst bij ons in de fysiotherapiepraktijk komt, gaan we allereerst kijken wat uw klachten zijn en hoe deze worden veroorzaakt. De meest voorkomende klachten die wij bij M. de Groot Fysio Aalsmeer behandelen zijn:

 • Acute klachten: klachten die recent ontstaan zijn zoals spit, stijve nek en blessures;
 • Revalidatie: beperkingen na operatie zoals bij nieuwe knie/heup/schouder, na een breuk of hernia;
 • Chronische klachten: langdurige klachten zoals rug-, knie-, nek- en schouderklachten, RSI, whiplash, spanningshoofdpijn, artrose, reuma, fibromyalgie;
 • Neurologische klachten: zoals beperkingen na herseninfarct, bij Parkinson;
 • Overige klachten: zoals bekkenpijn, hyperventilatie, loopproblematiek en stabiliteitsproblemen.

De fysiotherapiebehandelingen

Voor het verhelpen van uw klachten zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Wij vinden het niet alleen belangrijk om u zo veel en zo snel mogelijk klachtenvrij te krijgen, ook stellen wij de behandeling op vanuit uw persoonlijke doelen. Een belangrijk onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling is uw bijdrage tot herstel. Zo geven wij u adviezen mee en vragen wij u thuis oefeningen uit te voeren. Het proces van uw behandeling wordt op deze manier aanzienlijk versneld. Bij M. de Groot Fysio in Aalsmeer kunnen wij u helpen met de volgende fysiotherapiebehandelingen:

Reguliere fysiotherapie

Heeft u last van klachten tijdens bewegen? Bij reguliere fysiotherapie staat het onderzoeken en behandelen van uw klachten en de mogelijke oorzaken centraal. Bij Fysiotherapie Aalsmeer adviseren, begeleiden en behandelen wij u graag om uw klachten zo snel en goed mogelijk te verhelpen. Wij stellen een behandelplan op maat voor u op.

Sportfysiotherapie

Wij begrijpen als geen ander dat sporten belangrijk voor u is. Om uw blessures te herstellen, nieuwe klachten te voorkomen en uw sportprestaties te verbeteren, bieden wij sportfysiotherapie. Wij richten ons op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures.

Massage

Het uitvoeren van massages kunnen bijdragen aan het verhelpen van uw klachten. Door met massagetechnieken druk te zetten op de juiste plekken, kunnen onze massages ontspanning bieden aan uw spieren. Ook kunnen we knopen of blokkades wegnemen of de doorbloeding verbeteren.

Fysiotherapie aan huis

Indien u lichamelijk niet in staat bent om naar onze praktijk in Aalsmeer te komen, verzorgen wij fysiotherapiebehandelingen aan huis. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Revalidatie

Met revalidatiefysiotherapie focussen wij ons op uw herstel of verbetering na een ongeval, ziekte of medische ingreep. Het is vaak spannend en onwennig om weer te gaan bewegen na een ingrijpende gebeurtenis. Wij stellen samen met u een behandelplan op maat op in verantwoord tempo. Zo werken we stap voor stap toe naar uw doelen.

Dry needling

Bij M. de Groot Fysio Aalsmeer kunt u terecht voor Dry needling. Door middel van een speciale techniek worden zogenoemde triggerpoints kort aangeprikt. Een triggerpoint is een knoop in uw spier die vaak de pijn van uw klachten veroorzaakt. Door de knopen met een naald kort aan te prikken, ontspannen ze snel en langdurig. Uw pijnklachten zullen hierdoor direct afnemen.

Medical taping

Heeft u last van een blessure, ontsteking, vochtophoping of overbelasting? Geef uw spieren ondersteuning met de Medical taping methode. Door het aanbrengen van elastisch tape krijgen uw spieren extra ondersteuning zonder dat de beweging wordt beperkt.

Arbeidsfysiotherapie

Werknemers hebben vaak last van lichamelijke klachten. Wij komen graag langs in uw bedrijf voor spreekuren en het geven van behandelingen. Ook kunnen wij de werkplekken van uw medewerkers onderzoeken en trainingen geven op het gebied van tillen of RSI.

Oefentherapie

Bij oefentherapie staat het inzichtelijk maken van uw lichaamshouding centraal. Zo wordt u gewezen op het ontstaan van uw klachten. Aan de hand van houdings- en bewegingsoefeningen leren wij u bepaalde gewoontes af te leren om klachten te voorkomen.

55+ fitness

Bent u 55 jaar of ouder en wilt u graag uw conditie verbeteren of op peil houden? Bij M. de Groot Fysio Aalsmeer kunt u twee keer per week een uur lang werken aan uw conditie. Samen met groepsgenoten voert u een fitnessprogramma op maat uit.

Sommige fysiotherapiebehandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering of aanvullende verzekering. Bekijk uw vergoeding voor fysiotherapie. Voor meer informatie neemt u contact op via 06 2228 4097. Of Maak direct een afspraak voor een behandelplan afgestemd op uw klachten en doelen.