• Kleinschalige praktijk in Aalsmeer met persoonlijke benadering
  • Gericht advies voor het verminderen en voorkomen van klachten
  • Binnen 2 dagen geholpen met fysiotherapie

Met sportfysiotherapie helpen we (top)sporters in Aalsmeer en omgeving bij het snel en verantwoord herstellen van blessures en het voorkomen van klachten in de toekomst. We behandelen klachten direct en geven voorlichting en advies ter preventie. Zo zorgen we dat u snel weer kunt sporten en helpen we u bij het verbeteren van sportprestaties.

Bel 06 2228 4097Afspraak maken

Blessures bij sporters

Blessures zijn voor iedereen vervelend, maar voor u als sporter heeft een blessure direct een negatief effect op de sportprestaties. Door een blessure kunt u sommige bewegingen minder goed of zelfs helemaal niet uitvoeren. Daarnaast kan te lang doorlopen met een blessure ervoor zorgen dat de klachten verergeren en minder goed te behandelen zijn. Bij M. de Groot Fysio begrijpen we dit en behandelen we u daarom snel en gericht, zodat u zo kort mogelijk uit de running bent.

Behandeling van blessures

Onze sportfysio behandelt de blessure in een aantal behandelingen, waardoor u zo snel mogelijk weer pijnvrij kunt sporten op het niveau dat u gewend bent. Hoeveel behandelingen er nodig zijn is afhankelijk van de ernst van de blessure en hoe snel uw lichaam herstelt. We geven tijdens de eerste afspraak een indicatie van het aantal benodigde behandelingen. Tijdens de behandelingen houden we rekening met de specifieke spiergroepen die u tijdens uw sport belast.

Preventie

Om blessures in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen behandelt onze fysiotherapeut blessuregevoelige gewrichten, zoals de knie, enkel en schouder. We geven persoonlijk advies om bepaalde spieren extra te trainen of geven oefeningen mee die de kans op blessures verkleinen.

“Door mijn enkelblessure kwam een belangrijke tenniswedstrijd voor mij in gevaar. Marcella begreep goed hoe belangrijk snel herstel voor mij was en heeft er alles aan gedaan om mij op tijd weer de baan op te krijgen!” – L. Akkermans uit Aalsmeer

Kosten en vergoeding sportfysiotherapie

De behandelingen bij de sportfysiotherapeut worden voor volwassenen vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Voor kinderen tot 18 jaar worden de kosten voor sportfysiotherapie grotendeels vanuit de basisverzekering vergoed. Hoeveel behandelingen er worden vergoed verschilt per verzekering. Bij de eerste afspraak kijkt de fysio samen met u naar het aantal behandelingen dat u vergoed krijgt.

Locatie fysiotherapie Aalsmeer

Sportfysiotherapeut M. de Groot is gevestigd in de Basic Fit in Aalsmeer (Molenvliet 18a). Hier vinden de afspraken plaats.

Afspraak maken bij de sportfysio

Bent u een sporter met een blessure of wilt u advies over blessurevrij sporten? Maak een afspraak bij sportfysiotherapeut M. de Groot. Een verwijzing is hiervoor niet nodig. U kunt ook op maandag om 19.00 uur op het gratis inloopspreekuur langskomen.

Bel 06 2228 4097Afspraak maken

Overige behandelingen

Naast sportfysiotherapie kunt u bij M. de Groot Fysio onder andere terecht voor reguliere fysiotherapie, arbeidsfysiotherapie, dry needling en revalidatie. Neem contact op om uw klachten te bespreken en de fysiotherapeut kijkt samen met u welke behandeling voor u het meest geschikt is.