Wat doet de fysiotherapeut?

Wordt u in het dagelijks leven belemmerd bij bewegen door pijn, mobiliteitsverlies, krachtsverlies, afgenomen conditie of stabiliteitsverlies? Een fysiotherapeut is deskundig op het gebied van bewegen. Wanneer u voor het eerst bij ons in de fysiotherapiepraktijk komt, gaan we allereerst kijken wat uw klachten zijn en hoe deze worden veroorzaakt. De meest voorkomende klachten die wij bij M. de Groot Fysio Aalsmeer behandelen zijn:

  • Acute klachten: klachten die recent ontstaan zijn zoals spit, stijve nek en blessures;
  • Revalidatie: beperkingen na operatie zoals bij nieuwe knie/heup/schouder, na een breuk of hernia;
  • Chronische klachten: langdurige klachten zoals rug-, knie-, nek- en schouderklachten, RSI, whiplash, spanningshoofdpijn, artrose, reuma, fibromyalgie;
  • Neurologische klachten: zoals beperkingen na herseninfarct, bij Parkinson;
  • Overige klachten: zoals bekkenpijn, hyperventilatie, loopproblematiek en stabiliteitsproblemen.

De fysiotherapiebehandelingen

Voor het verhelpen van uw klachten zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Wij vinden het niet alleen belangrijk om u zo veel en zo snel mogelijk klachtenvrij te krijgen, ook stellen wij de behandeling op vanuit uw persoonlijke doelen. Een belangrijk onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling is uw bijdrage tot herstel. Zo geven wij u adviezen mee en vragen wij u thuis oefeningen uit te voeren. Het proces van uw behandeling wordt op deze manier aanzienlijk versneld. Bij M. de Groot Fysio in Aalsmeer kunnen wij u helpen met de volgende fysiotherapiebehandelingen:

Reguliere fysiotherapie

Heeft u last van klachten tijdens bewegen? Bij reguliere fysiotherapie staat het onderzoeken en behandelen van uw klachten en de mogelijke oorzaken centraal. Bij Fysiotherapie Aalsmeer adviseren, begeleiden en behandelen wij u graag om uw klachten zo snel en goed mogelijk te verhelpen. Wij stellen een behandelplan op maat voor u op.

Sportfysiotherapie

Wij begrijpen als geen ander dat sporten belangrijk voor u is. Om uw blessures te herstellen, nieuwe klachten te voorkomen en uw sportprestaties te verbeteren, bieden wij sportfysiotherapie. Wij richten ons op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures.

Massage

Het uitvoeren van massages kunnen bijdragen aan het verhelpen van uw klachten. Door met massagetechnieken druk te zetten op de juiste plekken, kunnen onze massages ontspanning bieden aan uw spieren. Ook kunnen we knopen of blokkades wegnemen of de doorbloeding verbeteren.

Fysiotherapie aan huis

Indien u lichamelijk niet in staat bent om naar onze praktijk in Aalsmeer te komen, verzorgen wij fysiotherapiebehandelingen aan huis. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Revalidatie

Met revalidatiefysiotherapie focussen wij ons op uw herstel of verbetering na een ongeval, ziekte of medische ingreep. Het is vaak spannend en onwennig om weer te gaan bewegen na een ingrijpende gebeurtenis. Wij stellen samen met u een behandelplan op maat op in verantwoord tempo. Zo werken we stap voor stap toe naar uw doelen.

Dry needling

Bij M. de Groot Fysio Aalsmeer kunt u terecht voor Dry needling. Door middel van een speciale techniek worden zogenoemde triggerpoints kort aangeprikt. Een triggerpoint is een knoop in uw spier die vaak de pijn van uw klachten veroorzaakt. Door de knopen met een naald kort aan te prikken, ontspannen ze snel en langdurig. Uw pijnklachten zullen hierdoor direct afnemen.

Medical taping

Heeft u last van een blessure, ontsteking, vochtophoping of overbelasting? Geef uw spieren ondersteuning met de Medical taping methode. Door het aanbrengen van elastisch tape krijgen uw spieren extra ondersteuning zonder dat de beweging wordt beperkt.

Arbeidsfysiotherapie

Werknemers hebben vaak last van lichamelijke klachten. Wij komen graag langs in uw bedrijf voor spreekuren en het geven van behandelingen. Ook kunnen wij de werkplekken van uw medewerkers onderzoeken en trainingen geven op het gebied van tillen of RSI.

Oefentherapie

Bij oefentherapie staat het inzichtelijk maken van uw lichaamshouding centraal. Zo wordt u gewezen op het ontstaan van uw klachten. Aan de hand van houdings- en bewegingsoefeningen leren wij u bepaalde gewoontes af te leren om klachten te voorkomen.

55+ fitness

Bent u 55 jaar of ouder en wilt u graag uw conditie verbeteren of op peil houden? Bij M. de Groot Fysio Aalsmeer kunt u twee keer per week een uur lang werken aan uw conditie. Samen met groepsgenoten voert u een fitnessprogramma op maat uit.

Sommige fysiotherapiebehandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering of aanvullende verzekering. Bekijk uw vergoeding voor fysiotherapie. Voor meer informatie neemt u contact op via 06 2228 4097. Of Maak direct een afspraak voor een behandelplan afgestemd op uw klachten en doelen.