• Kleinschalige praktijk in Aalsmeer met persoonlijke benadering
  • Gericht advies voor het verminderen en voorkomen van klachten
  • Binnen 2 dagen geholpen met fysiotherapie

 

De fysiotherapeut is deskundig op het gebied van bewegen. Dat wil zeggen dat hij patiënten behandelt die in het dagelijks leven belemmerd zijn bij bewegen door pijn, mobiliteitsverlies, krachtverlies, afgenomen conditie of stabiliteitsverlies.


Onderzoek en behandeling
Wanneer u bij ons in de fysiotherapie praktijk komt, wordt geïnventariseerd wat uw klacht is en door welke factoren deze wordt veroorzaakt. Dit noemen we de anamnese aangevuld door het onderzoek. Daarna stellen we een behandelplan op om u zo veel en snel mogelijk klachtenvrij te krijgen. Het behandelplan wordt opgesteld vanuit uw persoonlijke doelen. De behandeling kan uit de volgende onderdelen bestaan: oefentherapie (gericht op kracht, coördinatie, ontspanning, houding, conditie of mobiliteit), mobiliserende technieken, medical taping, massage en advies.
Als fysiotherapeut doen we uiteraard ons uiterste best om u zo goed mogelijk van uw klachten af te helpen via een effectieve behandeling. Een belangrijk onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling is uw bijdrage tot herstel. Dit doen wij door u oefeningen en adviezen mee te geven. Dit versnelt het behandelproces in belangrijke mate en maakt daarom een essentieel onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling uit.


Meeste voorkomende klachten waarbij wij u graag helpen zijn:

  • Acute klachten: klachten die recent ontstaan zijn zoals spit, stijve nek, blessures;
  • Revalidatie; beperkingen na operatie zoals bij nieuwe knie/heup/schouder, na een breuk, hernia;
  • Chronische klachten; langdurige klachten zoals rug, knie, nek, schouder klachten, RSI, whiplash, spanningshoofdpijn, atrose, reuma, fibromyalgie;
  • Neurologische klachten; zoals beperkingen na herseninfarct, bij Parkinson;
  • Overige klachten; zoals bekkenpijn, hyperventilatie, loopproblematiek, stabiliteitsproblemen.
De behandelingen vinden plaats in onze praktijk in Basic Fit, in de behandelruimte of in de trainingszaal van Basic fit. Behandelingen kunnen mits medisch noodzakelijk, ook aan huis plaats vinden.